Прогноз: все більше компаній та підприємств перейдуть на гнучкі офіси

Прогноз: все більше компаній та підприємств перейдуть на гнучкі офіси

25
серп.
2019
Steen Uno
Світові дослідження та прогнози погоджуються, що протягом наступних чотирьох років популярність гнучких офісів зросте на 50%. Все частіше компанії по всьому світу шукають коворкінги чи гнучкі офісні рішення.
25
серп.
2019
Steen Uno


 

Індустрія гнучких офісних рішень продовжує процвітати, розширюватися та розвиватися. Різноманітні дослідження підтверджують, що приблизно 30% офісів, що займають корпорації, перетворяться на гнучкий офісний простір до 2030 року.

Незважаючи на ажіотаж останніх років довкола коворкінгу, індустрія гнучких офісів досі функціонує та розвивається на етапі раннього впровадження на декількох світових ринках. Станом на сьогодні, частка гнучких офісів на ринку складає менше 10%.

На сьогодняшній день очікується, що загальний обсяг світового ринку зростатиме високими темпами до 2023 року, за сприяння таких чинників, як зниження витрат, змінна вартість власності, невизначене економічне середовище, зміна режиму роботи тощо.

У 2018 році, на ринок вийшла рекордна кількість у 2188 нових офісних приміщень. Згідно з останніми прогнозами, кількість гнучких офісів по всьому світу от-от перетне відмітку в 20 000 і, мабуть, до 2022 року досягне 26 000.

 


Нові компанії

«Сьогодні гнучкі офіси надають середовище, що підтримує здоров’я та благополуччя працівників, допомагаючи компаніям стати місцем для продуктивної та щасливої роботи. В результаті, галузь гнучких офісів залучила великі корпорації, підприємства, фінтехнологію, тощо.  

Дві третини усіх нових офісів по всьому світу - це нові підприємства, що виходять на ринок. Решта - це усталені оператори, великі мережі та франшизи,» каже Річард Сміт, СЕО компанії Office Freedom, всесвітній брокер у сфері гнучких офісів.

 

 

Дві третини офісів, що відкриваються по всьому світу - це нові компанії, 
що виходять на ринок, решта - усталені оператори, великі мережі та франшизи
                                                                                   Фото: Trend Micro Offices Singapore

 

 

Нещодавній звіт, опублікований Office Freedom, показав, що кількість нових робочих приміщень у центрі Лондона минулого року зросла на 42%, що зробило ринок цього міста одним із тих, що зростають найшвидше у світі. У середньому новий коворкінг-простір відкривається в Лондоні кожні п’ять днів.

Це приголомшливе зростання неминуче призводить до росту конкуренції і зниження цін на гнучкі офіси - за останні два роки ціни на офіси в декількох районах Лондона знизилися на 33%.


Значний зріст

Зі зростанням числа фрілансерів та віддалених працівників по всьому світу, галузь гнучких офісів розвиватиметься і перехід на коворкінги та інші варіанти гнучкого офісного простору відіграватиме ще більш значну роль у тому, як і де ми працюємо.

Відповідно до звіту, опублікованого глобальною юридичною фірмою Ropes & Gray, усі 100 з опитаних старших керівників у сфері нерухомості помічають значний зріст кількості стартапів на основі коворкінгу, 92% говорять те саме про самозайнятих осіб, а 73% говорять те саме про великі компанії.

 

 


Зі збільшенням кількості фрілансерів та віддалених працівників у всьому світі, 
галузь гнучких офісів розвиватиметься та зміщуватиметься в напрямку гнучких офісів.

 

«Розвиток технологій робить віддалену роботу можливою та поширеною, покращуючи баланс між роботою та життям працівників, зменшуючи витрати для компаній усіх розмірів. Також, нинішнє економічне середовище з низьким рівнем зростання наполягає на підвищенні продуктивності,» - йдеться у звіті.

73% респондентів вважають, що економічний спад матиме позитивний вплив на сектор гнучких офісних приміщень, а 61% орендодавців вважають, що ця модель менш вразлива до впливу рецесії, ніж традиційна офісна нерухомість, оскільки спад може спричинити самозайнятість, збільшуючи попит на гнучкі офісні рішення.

 

 

 

Провідні ринки

Найбільший у світі провайдер гнучких офісів, компанія Instant Offices, підрахувала, що гнучкі офіси становлять від 3% до 5% від загального обсягу офісних приміщень на провідних світових ринках.

Протягом наступних п'яти років ця цифра передбачувано сягне близько 10%, оскільки орендодавці звичайного простору збільшують своє портфоліо, виділених під гнучкі офіси, щоб задовольнити попит клієнтів на робочий простір «не в оренду».

 


 


На найбільш розвинених ринках світу, у Лондоні та Нью-Йорку, 
зростання ринку гнучких офісів залишилось на рівні 17% та 20% відповідно.
                                                                                                           Дослідження: Instant Offices 

 

У своєму нещодавному звіті «Глобальні міста», Instant Offices аналізують 18 глобальних міст, які, за даними міжнародного брокера офісних приміщень, представляють найбільші на даний момент ринки гнучких офісів.

У Лондоні все ще значно більше варіантів гнучких офісів, ніж в містах-суперниках, окрім Нйю Йорку. Такі ринки, як Париж, Токіо, та Чікаго не мають загального обсягу пропозицій центрів, що відповідали б їхньому міжнародному портфоліо, тому ми можемо передбачати значне зростання в найближчі роки.  ● 

 

 

 

Більше:
Officefreedom.com: The number of flexible workspaces set to increase
Ropesgray.com: Coworking - a real estate revolution?
Theinstantgroup.com: The top 18 markets for Flexible Workspace in 2019
Matchoffice.com: The rise of flex spaces helps maintain
                                                                        real estate industry optimism on top

     

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice