Закривайте офіс – Вашим підлеглим краще працюватиметься з дому

Закривайте офіс – Вашим підлеглим краще працюватиметься з дому

30
жовт.
2018
Steen Uno
Офісна атмосфера сповнена різних відволікаючих факторів, що значно знижує нашу ефективність порівняно з роботою з дому – підсумував стенфордський професор після двох років досліджень китайського туроператора-гіганта, Ctrip.
30
жовт.
2018
Steen Uno


Steen Uno 

Вимагати від працівників бути закріпленими за своїм робочим місцем є застарілою виробничою традицією, що йде своїм корінням ще до часів промислової революції.

Робота з дому це підхід майбутнього, що має величезний потенціал, заявив професор Стенфордського університету, ніколас Блум.

Протягом двох років він слідкував за шанхайським туроператором Ctrip, щоб дослідити чи компанія-гігант з штатом в 30,000 працівників зможе й надалі рости, зменшуючи витрати на оренду офісного приміщення не втративши при цьому ефективності працівників.

Ніколас Блум поділив волонтерів на дві групи. В результаті дослідження було виявлено, що група, яка працювала з дому протягом 9 місяців і мала відвідувати офіс лише раз на тиждень, показала на 13.5% кращий результат ніж та, що працювала в офісі повний робочий день.

 

Додатковий робочий день

«Ctrip показав неймовірні результати. Відправивши своїх підлеглих працювати з дому, компанія сподівалась заощадити кошти за офісне приміщення та обладнання, і що ці заощадження переважать втрату продуктивності, спричинену роботою з дому. Але натомість ми з’ясували, що з дому підлеглі опрацьовували на 13,5% більше дзвінків, ніж їх колеги, що працювали з офісу», підсумував професор зі Стенфорду.

 

Згідно з дослідженням Ctrip, працюючи з дому, підлеглі показали на 13,5% кращий результат,ніж їх колеги в офісі

– що майже дорівнює цілому робочому дню.

 
   

Таким чином вийшло, що об’єм роботи виконаний працівниками вдома дорівнював одному додатковому робочому дню на тиждень.  У той же час, кількість звільнень серед працюючих з дому скоротилась вдвічі порівняно з їх колегами в офісі. Вони також відзначили, що отримують значно більше задоволення від робочого процесу.

Через 9 місяців, китайський туроператор із задоволенням оголосив, що працюючи з дому, кожен учасник дослідження допоміг їм заощадити по $1,900.

Внаслідок цього Ctrip вирішив надати всім своїм підлеглим можливість виконувати частину тижневого об’єму роботу з дому.

 

Коротші перерви

За оцінками Ніколаса Блума, більша ефективність роботи з дому досягається шляхом вищої концентрації уваги, оскільки робочий день не починається зі стресу та заторів. Таким чином час, проведений у транспорті по дорозі на роботу, перетворюється на проведений за продуктивною роботою вдома.

«Ймовірно, що збільшенню продуктивності значною мірою сприяє спокійна робоча атмосфера.  На мою думку, атмосфера в офісі відкритого типу є тривожною, та відволікає від роботи.» додає професор.

 


За оцінкою організації Євростат, 13.7% робочого населення Нідерландів мають можливість працювати з дому.

 

За даними ще одного американського дослідження, біля третини офісних працівників у США проводять весь свій робочий час в офісі. Британські вчені прогнозують, що станом на 2020, половина офісних працівників у цій країні матиме можливість працювати з дому.

 

Соціальна ізоляція

 Однак, соціологи застерігають, що надмірна віддалена робота може призвести до професійної та соціальної ізоляції.

«Працюючи віддалено, ви також відрізаєте себе від колективу. Втім, це не проблема, якщо в вас обмежений об’єм роботи з дому і добрі стосунки з колегами.

В жодному разі не можна недооцінювати щоденне спілкування з колегами по роботі.» - зазначає данська дослідниця обочої атмосфери Карен Альбертсен.

 

 

Переклад: Ольга Фоменко                       

 

Читайте:
Ec.europa.eu: Working from home in the EU
Cnbc.com: 8 productivity hacks for working from home
Lifehack.org: 10 Things You Need to do to Successfully Work From Home
Forbes.com: Employees Love Working from Home. But Are They Engaged?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice