Зростання популярності коворкінгів та гнучких офісних рішень тримає оптимізм в сфері комерційної нерухомості на піку

Зростання популярності коворкінгів та гнучких офісних рішень тримає оптимізм в сфері комерційної нерухомості на піку

04
черв.
2019
Steen Uno
Опитування MatchOffice 2019 року показало, як європейський ринок комерційної нерухомості тримає імпульс та позитивний настрій на підйомі з огляду на карколомний успіх концепту коворкінгу.
04
черв.
2019
Steen Uno



Steen Uno

 

Європейський ринок комерційної нерухомості цвіте як ніколи раніше – зокрема через суттєвий глобальний вплив концепту коворкінгу.

Впродовж останніх трьох років, кількість коворкінгів та гнучких офісів по всьому світу збільшилась більше ніж вдвічі, і зараз зростає на понад 20% на рік.

Згідно з  MatchOffice Industry Survey 2019, вибуховий успіх коворкінгу є потужною рушійною силою для усієї індустрії та ринку комерційної нерухомості.

Щорічний звіт, що базується на статистичних даних від 1159 офісів з 51 країни показує, що триває постійний приплив, що тримає оптимізм в сфері комерційної нерухомості на піку.

 

Вплив коворкінгу

«Величезний вплив коворкінгу так само як підвищений інтерес останніх років до гнучких офісів також має великий вплив на решту сфери комерційної нерухомості та тих, хто залучений в цю сферу,» каже СЕО компанії MatchOffice CEO Джейкоб Дальхофф.

«Наше нове Опитування Орендодавців 2019 засвідчує, що більше 92% наших європейських респондентів очікують такогож або навіть вищого рівня орендних ставок цього року. 12% очікують значного збільшення попиту в 2019.»

 

 



Карколомний успіх та вплив коворкінгу та гнучких офісів як найстабільніша 
рушійна сила для комерційної нерухомості по всьому світу. 
                                                                                                    
(Фото: Steelcase.com)

 

Гнучкі офіси в Європі тримаються на піку популярності вже кілька років. Близько третини опитаних орендодавців повідомили про заповненість в понад 90%, і ще третина в понад 80%. 

В 2019, дев’ять з десяти гнучких офісів в Європі мають такі ж, або навіть вищі орендні ставки порівняно з минулим роком. Загалом, 80% орендодавців мають позитивні або дуже позитивні очікування від результатів цього року.

 

Вигідна конверсія

«Глобальний прорив коворкінгу, разом зі збільшенням попиту на гнучкі офіси, однозначно призвели до революції в сфері традиційно довготривалого найму комерційної нерухомості. 

Сьогодні не лише підприємці, але компанії усіх розмірів призвичаїлись до нових умов ринку: дуже короткої та гнучкої оренди. Власники нерухомості, що зуміли пристосуватись до нових реалій можуть мати з цього хорошу вигоду.» зазначає Джейкоб Дальхоф.

 

 



На європейському ринку, дев’ять з десяти гнучких офісів прогнозують принаймні такий 
самий або ж вищий рівень орендних ставок в 2019, в порівнянні з минулим роком.

 

Через модний дизайн та вражаючий декор, власники коворкінгів та гнучких офісів можуть отримувати в два-три рази більший дохід за квадратний метр ніж традиційні офіси.

З поширенням моди на коворкінг, все більше інвесторів в комерційну нерухомість надають перевагу залученню гнучких офісів в своє портфоліо – в середньому 15-30% активів.

Сьогодні оренда гнучких офісів як ніколи міняють правила гри не лише для власників бізнесу, але і для потенційних інвесторів.

 

Імпульс

В 2019, більшість європейських орендодавців підтримують стабільність, як показує  MatchOffice Industry Survey 2019. Позитивний імпульс та розвиток тривають в той час як доля вакантної площі є надзвичайно низькою.

Загалом, ринок залишається конкурентним, оскільки ще більше орендодавців ніж минулого року досягли стабільності цін та тривалості угод і планують підтримувати її й надалі – надійний курс, що бере початок в 2016 році.

 


«Надзвичайний вплив коворкінгу та значний інтерес до гнучких офісів йдуть на 
користь ринку комерційної нерухомості загалом,» каже CEO компанії MatchOffice, Джейкоб Дальхофф. 

 

 

«Наше опитування чітко показує, що європейський ринок комерційної нерухомості та індустрія загалом є дуже активними та продовжують процвітати.

Рівень заповненості є постійним, що сприяє розвитку нових трендів та пошуку нових можливостей для розширення. Загалом, ми впевнені, що перспективи є сприятливими в 2019 році,» підкреслює CEO компанії MatchOffice, Джейкоб Дальхофф.  ● 

 

 

 

 

Читати MatchOffice Industry Survey 2019

                                                                                                                  

 

MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice.com: The young generations demand social and flexible work environments
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Industry Survey 2016


 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice