Живі зелені стіни зроблять ваші офіси та бренд компанії ще зеленішим

Живі зелені стіни зроблять ваші офіси та бренд компанії ще зеленішим

24
серп.
2019
Steen Uno
Все більше компаній інтегрують живу зелень на стінах у свій робочий простір та корпоративний імідж. Зелені поверхні несуть гармонію, добробут, свіже повітря, соціальну цінність та багато іншого на ваш сучасний робочий простір.
24
серп.
2019
Steen Uno


 

Живі зелені стіни стають все популярнішими в офісних приміщеннях – як декор офісного середовища, зони рецепції, як чудовий засіб поділу відкритого офісного простору, як освіжаючий фон у вашому конференц-залі, тощо.

Вертикальні сади милують око та чуття і є унікальним способом надати кольору та життя вашому офісу – душевності вашому робочому місцю, іміджу, та бренду.

Рослини очищують довкілля від токсин та допомагають створити свіжу біо-атмосферу. Таким чином, живі зелені стіни в фісних приміщеннях позитивно впливають на самопочуття працівників, допомагаючи скоротити кількість лікарняних днів, тощо.

У великих відкритих офісних просторах живі стіни також дуже ефективно зменшують шум працівників та обладнання і загалом слугують хорошим звуковим бар’єром.

 


Зелена пригода

З-поміж інших, зелений тренд став початком справжньої бізнес-пригоди для данської компанії Natural Greenwalls, яка протягом останніх років викликала помітний резонанс і ріст на міжнародних ринках.

На початку цього року, Natural Greenwalls завершили найвищу зелену стіну Данії в новому офісному приміщенні в муніципалітеті Орхус, заввишки 30 метрів, шириною 4 метри, що складалася з понад 3000 рослин.

 


 



Живі зелені стіни милують око та чуття і є унікальним способом надати кольору та 
життя вашому офісу – душевності вашому робочому місцю, іміджу, та бренду.
                                                                                                   
Фото: Natural Greenwalls

 

 

«Нашим основним завданням є створення 100% стабільних систем, що потребують мінімального споживання води, не є проблемними для решти конструкції, є абсолютно безпечними та водонепроникними,»  каже СЕО Natural Greenwalls Рене Лунд.

«У такому великому офісному приміщенні неминуче виникнуть проблеми з вологістю, кліматом у приміщенні та шумом. Стіна з рослин може вирішити багато з них. Рослини фільтрують повітря та підвищують вологість. Вибрані нами рослини мають велике листя, що значно зменшує шуми від будівлі».

 


Покращення самопочуття

Зелені стіни здатні поглинати 50% і відбивати 30% сонячного світла в приміщенні, що створює більш спокійний і комфортний клімат влітку. Для внутрішніх приміщень, потреба в кондиціонуванні повітря та споживання енергії може зменшитись до 33%.

Робота в яскраво-зелених середовищах помітно впливає на самопочуття працівників. Зелені рослинні поверхні мають релаксуючий ефект та сприяють зменшенню рівеня стресу. За результатами досліджень, спостереження за рослинами протягом всього трьох-п'яти хвилин позитивно впливає на кров'яний тиск, м'язеву напругу, серцеву та мозкову діяльність. 

 


 



Найвища внутрішня зелена стіна Данії становить 30 ментрів заввишки та 4 метри 
завширшки і складається з 3000 рослин, вирощених в новому офісному центрі муніципалітету Орхус.

 

Перш за все, найбільш очевидною причиною додавання живої стіни є краса. Додавання зеленої стіни до ваших офісних приміщень робить ділянку, безумовно, більш приємною та розслаблюючою.

У корпоративній будівлі вертикальні зелені сади можуть створити естетично приємне та затишне середовище для клієнтів, а ваш офіс та компанія виділяються серед конкурентів.

 


Розумна стіна

У шведському місті Лунд група колишніх студентів університету розробила розумну стіну заводу, відстежувану за допомогою програми, що мінімізує необхідне обслуговування.

Розумна стіна може вимірювати температуру в приміщенні, вологість та рівень води, обстежуючи рослини, що процвітають та покращують кімнатні умови.

 

 


«Приємно бачити, що керівні особи нарешті усвідомили важливість живих рослинних 
стін,» каже CEO та співзасновник шведської компанії Bylife, Ерік Вілсон.

 

 

«В залежності від обраних вами рослин, наші датчики дозволяють вам обрахувати, який відсоток чистого повітря та вуглекислого газу є в кімнаті. Ви повністю контролюватимете свою рослинну стіну, що є новітнім досягненням,» каже CEO та співзасновник шведської компанії Bylife, Ерік Вілсон.

«Стіни з живих рослин – це найпростіше рішення для озеленення робочого місця. Приємно бачити, що керівні особи нарешті усвідомили важливість цього питання. Ми вважаємо, що у нас є фантастичний продукт, який є надзвичайно актуальним.»●

 

 

Детальніше:
Re-publicspace.com: The green wall gains popularity in the workplace
Ecobnb.com: Top 10 Benefits of Living Green Walls or Vertical Gardens
Youtube.com: Lund University students develop smart living plant wall
Naturalgreenwalls.com: Denmark’s highest green wall - 30 green meters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice