Надмірна робота з дому може стати причиною стресів та проблем зі здоров’ям

Надмірна робота з дому може стати причиною стресів та проблем зі здоров’ям

01
груд.
2019
Steen Uno
Все більше офісних працівників прагнуть працювати з дому більше одного дня на тиждень, все більше роботодавців та технології дають працівникам таку можливість – але чи маєте ви достатньо міцну психіку та дисципліну щоб працювати віддалено?
01
груд.
2019
Steen Uno


Все більша кількість роботодавців пропонують своїм працівникам свободу та гнучкість виконувати принаймні частину своїх тижневих завдань з дому. 

Сьогодні, до 70% офісних працівників по всьому світу мають можливість працювати поза офісом, зокрема вдома, принаймні раз на тиждень - 50% з них навіть половину своїх робочих годин, показують сучасні дослідження. 

Проте, робота з дому має не лише позитивні, а також і негативні сторони – показує нове англійське дослідження.

Половина з 2,400 людей, що працюють віддалено кажуть, що сумують за щоденним офісним розпорядком. 28% почуваються сумними та самотніми, оскільки втратили своїх друзів по роботі. 

 

Нестача взаємодії

Опитування offices.co.uk показує, що 69% пропускають можливості, що дає робота з офісу, в той час, як 83% відчувають стрес через необхідність виконання домашніх справ разом з робочими. 

"Для мене доволі стресово працювати маркетологом з дому, проводити мітинги по телефону і таке інше, якщо один з моїх синів лежить хворий удома," каже один з респондентів.  

 


 



Британське дослідження показує, що половина з тих, що працюють з дому,
сумують за звичним розпорядком роботи в офісі                                                                 Фото: iStock

 

Також, з іншого боку, не вірте, що свобода працювати з дому є перш за все перевагою для працівника, наданою розуміючим керівництвом. 

Експерти навіть називають ваш гнучкий домашній робочий графік потенційно небезпечною тенденцією сучасного робочого процесу, та нагадують про ризик почуватись самотньо та безпорадно вдома через брак соціальної взаємодії. 

 

Психологічний стрес

"Якщо ви багато працюєте з дому, ви частіше почуваєтеся втомленим, маєте проблеми з концентрацією та сном, порівняно з вашими співробітниками, що працюють із офісу," каже CEO німецького дослідницького інституту WIdO, Гельмут Шредер.

Інститут опублікував дослідження, що базуючись на відповідях 2,000 штатних працівників віком від 16 до 65 фокусуючись, зокрема, на недоліках, а саме, значному психологічному навантаженню, що спричиняє робота вдома. 

 


 



З-поміж іншого, стрес може бути спричинений тим, що кожен третій
працює з дому пізно ввечері, або по вихідним. 

 

"З-поміж іншого, стрес може бути спричинений тим, що кожен третій працює з дому пізно ввечері, або по вихідним. Також, подекуди людина, що працює з дому, має виконувати завдання в неробочий час. 

При роботі з дому поступово зникає межа між роботою та особистим життям. Таким чином, ви ризикуєте виділяти все менше часу на обов’язкові перерви посеред робочого дня та фази відпочинку," підкреслює Гельмут Шредер.

"Наш аналіз показує, що ті, хто часто працює з дому скаржаться значно більше за тих, хто працює в офісі, а також, більше втомлюються, є нервовими та злими."

 

Менше лікарняних

Проте, вищий рівень стресу не призводить до частіших відсутностей через хвороби. Ті, що працюють з дому, беруть в середньому 7.7 лікарняних днів на рік, в той час, як їх колеги, що працюють в офісі - 11.9 лікарняних днів. Ті, що працюють з дому відчувають, що їм легше надолужити та компенсувати втрачений час.

Загалом, згідно з німецьким дослідженням, більшість працівників знайде очевидні переваги роботи з дому: краща концентрація уваги, ефективність та послідовність, та більше задоволення роботою. ● 

 

 

Читати більше:
Verywellmind.com: How to handle the stress of working from home
Facilitatemagazine.com: Working from home can impair your mental health
Theconversation.com: How remote working can increase stress and reduce well-bein
g

Nbcnews.com: Here's how to stay productive and connected when you work from home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice