Особисті помічники, що активуються голосом, зроблять ваше розумне робоче місце ще розумнішим

Особисті помічники, що активуються голосом, зроблять ваше розумне робоче місце ще розумнішим

01
груд.
2019
Steen Uno
Можливо, ваша родина вдома вже тісно спілкується з Siri, асистентом Google чи Alexa від Amazon. Тепер усі ці особисті голосові помічники також охоче з'являться на вашому робочому місці і зроблять ваші офіси ще розумнішими.
01
груд.
2019
Steen Uno


 

Можливо, за кілька років вже не ваш бос, а особистий цифровий асистент як Siri чи Google Assistant вітатиме вас зранку та вводитиме в курс розпорядку на день та термінових завдань. 

Штучний інтелект швидко набиратиме популярності в офісному середовищі протягом наступних кількох років , оскільки компанії розвиватимуть та оновлюватимуть свої офіси.

Перш за все, голосові асистенти, якими ви користуєтесь в побуті, будуть впроваджені у ваше офісне середовище та інші локації вашого робочого місця.

Цей майбутній сценарій був однією з головних тем на всесвітній конференції дослідницької фірми Gartner's Digital Workplace минулого місяця в Лондоні.

 

Мейнстрім

"Застереження з питань безпеки та приватності досі обмежували впровадження технологій на робочі місця, але до 2025 року, голосові асистенти безперечно будуть широко використовуватись також і у бізнесі. 

Вашого боса не замінить алгоритм, але він використовуватиме різні інструменти штучного інтелекту щоб допомогти оптимізувати плин багатьох ваших щоденних справ," каже головний аналітик Gartner, Метью Кейн.

 

 


В майбутньому, ваш бос використовуватиме різноманітні інструменти штучного інтелекту, 
щоб оптимізувати плин щоденних обов’язків, включаючи інструктаж з термінових завднь. 
                                                                                                                            Фото: iStock

 

Gartner оцінює інвестиції всесвітніх компаній в обсязі 3.2 мільярди євро до 2021 року, в розумні колонки майбутнього, в той час як 25% працівників користуватимуться штучним інтелектом маючи таким чином особистого голосового асистента. 

"Зараз чимало офісів активно впроваджують передові сенсорні мережі в свій робочий простір для оптимізації простору, обігріву та охолодження, споживання енергії, різноманітних поставок, тощо. Безперечно, ваше майбутнє робоче місце збагатиться новим розумним інструментарієм."

 

Цифрові голоси

Американський виробник офісних меблів нещодавно випустив стіл для стояння, що регулюється та управляється Siri: " Siri, вставай," чи "Siri, сідай."  

Цього літа в Англії міністерство охорони здоров’я дозволило громадянам задавати питання через свою базу даних  цифровому асистенту Amazon - Alexa: "Alexa, які симптоми вітрянки?"

 


До 2021, за оцінками Gartner, кожен бізнес, що має справу з цифровими технологіями 
на щоденній основі, матиме свого цифрового голосового асистента. 

 

А минулої весни, Google запустив Duplex, оновлену версію асистента Google, що полегшує конференц-дзвінки, різноманітні бронювання, особисті зустрічі, тощо.

Нещодавно, американський технологічний гігант Oracle розробив голосового асистента для різних своїх додатків, заохочуючи своїх численних користувачів користуватись голосовими командами, наприклад, затверджувати замовлення, бронювати зустрічі та багато іншого.

 

Не хвилюйтеся

"Звичайно, працівники висловлюють пересторогу стати непотрібними і бути заміненими штучним інтелектом, але для більшості з нас, це справа природньої еволюції робочого процесу нашої компанії," каже віцепрезидент Gartner, Хелен Поітевін.

"Сьогодні, тисячі працівників користуються засобами штучного інтелекту не помічаючи цього: аркуші Excel, які управляють потоками різних даних, обробкою текстів за допомогою штучного інтелекту, цифровими календарями та поштовими програмами, які автоматично відповідають нам.

Згідно з нашими дослідженнями, працівники очікують, що штучний інтелект допоможе  обробляти та вирішувати рутинні завдання, сприятиме зменшенню помилок, витягу релевантної інформації з великої кількості даних тощо. Лише незначна кількість боїться, що штучний інтелект призведе до серйозних," підкреслює Хелен Потевін.  ●

 

 

 

Читати більше:

Computerworld.com: Get ready for more AI in the workplace
Entrepreneur.com: How voice technology is evolving
Theguardian.com: BBC to launch Alexa rival that will grasp regional accents

Computerworld.com: Oracle launches AI voice assistant for its business app suite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice