Для індустрії коворкінгу з’явилось світло в кінці тунелю

Для індустрії коворкінгу з’явилось світло в кінці тунелю

14
груд.
2020
Steen Uno
Світовий локдаун спричинив першу кризу в історії індустрії коворкінгу. Проте, після цього жахливого року, орендодавці мають великі сподівання та прогнозують велике повернення хвилі ентузіазму та коворкінгу.
14
груд.
2020
Steen Uno




Поширення пандемії коронавірусу минулої весни спричинило першу глобальну кризу для більшості орендодавців, що були на передовій хвилі популярності коворкінгу. 

Згідно з дослідженням, проведеним серед 600 коворкінгівкомпанією Coworking Insights, з березня минулого року, кількість орендарів, та тих, що продовжили контракт впала на 40%, а запитів стало менше на 70%.

З березня по вересень, найбільший світовй оператор гнучких офісів – WeWork, а також багато інших, понесли великі втрати, оскільки через першу та другу хвилі коронавірусу офісні приміщення стали пустими. 

Проте, поява вакцин викликала оптимізм і власники коворкінгів та інших видів комерційної нерухомості по всьому світу прогнозують гучне повернення нетерплячих користувачів, операторів, та інвесторів. 

 

Дві сторони медалі

"Пандемія завдала удару по найболючішому – гнучкості, що є ключовим словом усієї ідеології та руху коворкінгу," пояснює CEO а співзасновник іспанського коворкінгу Business Monday, Ксаві Бассонс.

"В часи кризи, які ми зараз переживаємо, гнучкість стає медаллю з двома сторонами, оскільки компанія може за ніч орендувати простір для 20 людей і так само швидко вирішити з’їхати вже наступного місяця."

 


 



З дня на день, страх розповсюдження коронавірусної інфекції зробив гнучки офіси та
коворкінги менш привабливими. Через страх та обережність багато завсідників 
коворкінгів зараз працюють з дому.                                                                       Фото: iStock

 

 

Незважаючи ні на що, Бассонс має оптимістичний настрій, бо незважаючи на труднощі, надія все ще є. Пандемія допомогла багатьом підприємцям переосмислити те, як вони працюють. 

"В довгостроковій перспективі, криза підсилить тренд на коворкінги. Переосмислення вже набирає обертів, особливо в сферах, де гнучкість і технології є вирішальними.

Багато підприємців вже усвідомили усі вигоди орендування місця в коворкінгу для працівників поруч з їх домами як зручну альтернативу великому головному офісу."

 

Труднощі роботи з дому

Впродовж пандемії, страх розповсюдження коронавірусної інфекції зробив гнучки офіси та коворкінги менш привабливими. Через страх та обережність багато завсідників коворкінгів зараз працюють з дому.

Мільйони офісних працівників по всьому світу призвичаїлись до віддаленого режиму роботи, але це не означає, що вони хотіли б продовжувати працювати так завжди. Навпаки!

 

 

 



Пандемія завдала удару по найболючішому – гнучкості, що є ключовим словом 
усієї ідеології та руху коворкінгу. Коронавірус перетворив гнучкість на медаль з двома 
сторонами, що дозволяє орендарям піти вже наступного дня.  

 

 

З іншого боку, тисячі з них будуть сходити з розуму у свох маленьких квартирах і охоче працюватимуть будь-де інде, наприклад, в тихому коворкінгу неподалік, де їх не відволікатимуть домашні справи. 

Коворкінги пропонують ідеальне рішення для багатьох людей, яким набридло працювати з дому і які потребують місце щоб налагоджувати зв’язки, надихатись та показувати результат. 

 

Нові форми

У розпал всесвітнього локдауну, коронавірус розвинув та посилив потребу в коворкінгах, змусивши багато компаній та працівників перейти на нові альтернативні форми роботи.

Копанії усіх розмірів зменшують розміри своїх офісів або взагалі відходять від офісних рішень. Багато з них вже пропонують своїм працівникам працювати з коворкінгів. Цей тренд лише набиратиме обертів.

 


 



З іншого боку, тисячі з них будуть сходити з розуму у свох маленьких квартирах
 і охоче працюватимуть будь-де інде, наприклад, в тихому коворкінгу неподалік, 
де їх не відволікатимуть домашні справи. 

 

Дослідження, проведене серед більше ніж 550 професіоналів у сфері комерційної нерухомості, консалтинговою компанією EY показало, що 97% з них очікують, що невдовзі великі корпорації шукатимуть більш персоналізовані та гнучкі офісні рішення. 66% передбачають, що гнучкі договори оренди стануть новою нормою. 

Світовий бухгалтерський гігант PwC досі вважають коворкінги одним з найкращих капіталовкладень 2021 року. Прогнозують, що гнучкі офіси займатимуть 30% офісного ринку до 2032, порівняно з теперішніми 5%.  ●

 

 

Read more:
Telegraph.co.uk: Is coworking about to make a comeback?
Entrepreneur.com: Will Co-Working Studios Survive COVID-19?
Hrnews.co.uk: 5 ways 2020 will reshape coworking and flex office
Finance.yahoo.com: Coronavirus battered the co-working industry,
                                                                                      now it is making a comeback 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice