Гнучкі робочі простори, які набирають популярності, перевершують традиційний офісний ринок.

Гнучкі робочі простори, які набирають популярності, перевершують традиційний офісний ринок.

31
трав.
2023
Steen Uno
На хвилі пандемії та впливу гібридної роботи ринок гнучких робочих просторів у першій половині 2023 року, схоже, зберігає переконливі темпи зростання та збільшує дистанцію до традиційної офісної індустрії.
31
трав.
2023
Steen Uno

  

 

Тим не менш, на півдорозі 2023 року гнучкий робочий простір продовжує своє значне глобальне зростання та успішну серію, а також загрозливу трансформацію традиційного ринку оренди офісів.

Гібридні робочі процеси вибухоподібно мотивують роботодавців відмовлятися від традиційної оренди офісів і надавати перевагу локаціям, що відповідають середовищу, в якому співробітники звикли працювати сьогодні.

У новому дослідженні MatchOffice Industry Survey 2023, чотири з п'яти опитаних європейських провайдерів офісної нерухомості повідомляють про середню заповнюваність офісів на рівні понад 70%, а чверть з них - навіть понад 90%.

У той же час, багато орендодавців та інвесторів у США та інших світових містах також намагаються підвищити рівень заповнюваності своїх часто дуже великих традиційних офісних приміщень вище або навіть близько до 50%.  

 

Ринок розколюється

У ці місяці експерти орендної індустрії попереджають про очікуване різке падіння цін на нерухомість, спричинене тим, що попит на традиційну оренду офісів вступає в конкуренцію з гнучкими просторами. 

 

"Можна сказати, що розвиток ринку дає власникам офісів та інвесторам у старомодні договори оренди очевидні ринкові можливості миттєво диверсифікувати свої активи за допомогою оновлених гнучких продуктів і контрактів", - говорить генеральний директор MatchOffice Якоб Далхофф (Jakob Dalhoff).

 



Гібридні моделі роботи сильно мотивують роботодавців відмовитися від традиційної оренди
і надавати перевагу локаціям, що відповідають середовищу, в якому офісні 
працівники звикли працювати сьогодні.                                                      Фото: iStock

 

"Після пандемії глобальні офісні компанії були зайняті, але значною мірою успішно визначили пріоритети нових потреб своїх співробітників у гнучкості, досвіді та добробуті.

Все вказує на те, що до 2023 року світовий ринок гнучких робочих просторів ще більше прискорить своє зростання завдяки популярності нових гібридних робочих процесів і зростаючому попиту на економічно ефективні гнучкі офіси", - додає Якоб Далхофф.

 

Продовжує зростати

 

Опитування MatchOffice Industry Survey 2023, що базується на поточних відповідях 1 421 офісної компанії з 58 країн, показує, що більш ніж кожен другий (56%) європейський провайдер очікує подальшого збільшення заповнюваності своїх офісів у другій половині 2023 року.

73,6% опитаних європейських провайдерів гнучкого робочого простору зберігають початкову тривалість контрактів на рівні 2022 року. Потреба запитувати коротші контракти, схоже, значно зменшилася порівняно з останнім постпандемічним роком.

 


 



Згідно зі звітом Індустріального Опитування MatchOffice 2023, чотири з п'яти 
європейських провайдерів офісних просторів показують середню заповненість 
офісів понад 70%, а чверть з них навіть більше ніж 90%.                                        
                           MatchOffice Graphics

 

"Гнучке офісне середовище не лише дозволило компаніям досягти значної економії в той час, коли багато хто все ще намагається оговтатися від фінансових втрат, спричинених пандемією.

Зокрема, гнучкий робочий простір завоював бурхливу популярність серед офісних працівників, оскільки він може запропонувати їм приємну розслаблену атмосферу, а також доступність і соціальний контакт з колегами, коли вони цього потребують", - коментує Якоб Далхофф. 

 

Потреба в переосмисленні

Крім того, MatchOffice Industry Survey 2023 повідомляє, що половина європейських провайдерів офісної нерухомості, ледь пройшовши половину 2023 року, можуть розраховувати на вищі ціни на оренду, ніж торік.

55,1% з цих європейських операторів очікують стабілізації орендних ставок в останні місяці року, а 33,1% вважають, що можуть з'явитися можливості заробити на помірному зростанні цін.

 



"Все вказує на те, що до 2023 року світовий ринок гнучких робочих просторів ще 
workspaces further більше прискорить своє зростання, що зумовлено величезною 
популярністю гібридних робочих процесів", - коментує генеральний директор 
MatchOffice Якоб Далхофф.

 

Подібні поточні дослідження підтверджують, що офісні робочі простори та середовища майбутнього будуть гнучкими, гібридними та децентралізованими у своєму інтер'єрі, дизайні та адмініструванні.

Таким чином, традиційна оренда офісів, що переживає кризу, знаходиться під тиском і повинна терміново переосмислити нові технології, креативність та соціальний дух у своїх нинішніх функціях та приміщеннях.

 

Готові до зростання

"Індустрія оренди офісів відчайдушно намагається адаптуватися до мінливих потреб клієнтів, пропонуючи їм більшу гнучкість, технологічні послуги, безпечне робоче середовище та багато іншого.

Ринок зміцнюється за рахунок нових гравців, що з'являються, та партнерств між вже встановленими операторами. Однак, гнучкий робочий простір, здається, добре обладнаний для продовження росту та інновацій," зауважує Якоб Далхофф.  ●

 


The MatchOffice Industry Survey 2023

 


Читати далі:
MatchOffice Industry Survey 2022
MatchOffice Industry Survey 2021

MatchOffice Industry Survey 2020
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Survey Report 2016

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice