Кімната для нарад – місце для зборів, творчості, мозкового штурму та інновацій

Кімната для нарад – місце для зборів, творчості, мозкового штурму та інновацій

29
лют.
2024
Steen Uno
Кімнати для нарад – це менш визначені простори для швидких, часто спонтанних зустрічей невеликих команд, зазвичай від трьох до шести працівників, які зазнають буму дизайну в нових гібридних офісних середовищах компаній.
29
лют.
2024
Steen Uno


До пандемії працівники переважно використовували офісну комнату для нарад компанії для пошуку приватності, тиші та спокою, щоб зосередитись на робочих завданнях.

Але після змін, спричинених covid, та появи нових гібридних робочих процесів маленьке, затишне місце для зустрічей компанії повернулось до свого первісного призначення: до простору та рамок, де можна спонтанно сісти та провести мозковий штурм з колегами.

"Кімнати для нарад не є новим винаходом, але зберегли свою актуальність, тому що багато зустрічей часто залучають лише кілька працівників. Комната для нарад призначена для коротких, але часто спонтанних та активних зустрічей.

Зазвичай не потрібно бронювати або резервувати комнати для нарад у вашій компанії. Вони повинні бути відкритими та спонукати до імпульсивного використання серед працівників протягом усього дня," за словами Еллісон Строубрідж, засновниці дизайнерської та інтер'єрної фірми Ctrl+Shift+Space.

 

Рамки для доброго самопочуття

Комната для нарад визначається як невелика приватна зустрічна кімната, призначена для неформальних та/або спонтанних зустрічей на 2-3 до 6 осіб, яка, як правило, обладнана екраном та аудіовізуальним обладнанням, так що ваші збори також можуть включати учасників дистанційно.

"Не вимагається оснащення комнати для нарад багатьма складними технологіями, якщо вона переважно орієнтована на невеликі зустрічі. Ви повинні обладнати вашу кімнату або кімнати на основі конкретних потреб," наголошує Еллісон Строубрідж.

 



Зазвичай не потрібно бронювати або резервувати комнати для нарад вашої 
компанії - вони повинні бути відкритими та спонукати до імпульсивного 
використання серед працівників протягом усього дня. Фото: iStock                               


 

Інтимний формат та неформальна атмосфера зустрічної кімнати роблять її ідеальною для мозкового штурму, обговорень у команді, швидких оновлень статусу тощо.

Перш за все, комната для нарад повинна пропонувати приємну атмосферу та налаштування для доброго самопочуття для спонтанних, коротких зустрічей або швидких сесій обміну знаннями та перерв серед колег у команді.


Дизайн та гра змін

Дослідження показують, що до 75-80% усіх зустрічей у сучасних офісних компаніях сьогодні мають лише 2 до 4 учасників. Тому великі зустрічні кімнати або конференц-зали будівлі часто більш ніж наполовину порожні.

Після пандемії глобальне офісне середовище в розповсюдженні гібридних робочих моделей розвинулося в напрямку розширеної гнучкості, збільшення інноваційності та посилення співпраці.

 



Перш за все, комнати для нарад повинні пропонувати приємну атмосферу 
та налаштування для доброго самопочуття для спонтанних, коротких 
зустрічей або сесій обміну знаннями та перерв серед колег у команді.

 

 

В тому ж темпі та часовому проміжку комната для нарад розвинулася в значний геймченджер у сучасному дизайні офісу з власним менталітетом доступності, концентрації, атмосфери та командного духу.

Таким чином, багато компаній сьогодні покладають честь і престиж на створення вишуканих, видатних комнат для нарад, які виділяються в офісному середовищі та спонукають до розмови, згуртованості та співпраці. 

 


Запрошення та натхнення

Не існує конкретних вказівок для функціональної комнати для нарад, окрім того, що в дизайні, формі та виразі в цілому та в усіх відношеннях вона має запрошувати та надихати на швидке та спонтанне спільне спілкування.

Зазвичай кімнати обладнані великим екраном, дошкою для маркерів, технологіями для відеоконференцій, спільного використання екрану та іншого дистанційного спілкування разом з комфортабельними місцями для сидіння, які можуть сприяти та полегшувати розслаблену та неформальну атмосферу під час діалогів та обговорень. 

 



Сьогодні багато компаній покладають честь і престиж на створення 
видатних та вишуканих комнат для нарад, які виділяються в офісах та 
спонукають до розмови, згуртованості та співпраці. Фото:  Splunk, San Francisco


 

"Коли компанія має створити комнату для нарад, важливо розробити її гнучко та адаптивно: меблі на колесах та перегородки, якщо необхідно, а також технічне обладнання для сприяння співпраці та спілкуванню.

В цілому, простір має здаватися найбільш запрошувальним доповненням до навколишнього офісного середовища, зосереджуючись на оптимізації співпраці, об'єднуючи команди компанії навколо ідей, проблем та рішень," вказує австралійський розробник офісів Мел Пікос.  ●

 

 

Читати далі:
Blog.rampart.ca: How to design a huddle room

Blog.cort.com/workplace: How huddle rooms are different
Officespacesoftware.com: What is it and how can you build one that works?
Mediascape.ltd.uk: Everything you need to know about huddle rooms in your workspace 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice