Гнучкі офіси все ще на підйомі в 2019 – 2020х

Гнучкі офіси все ще на підйомі в 2019 – 2020х

05
бер.
2019
Steen Uno
Всесвітній ринок комерційної нерухомості та інноваційні рішення офісних робочих місць триматимуться на підйомі в 2019 та впродовж 2020х років, згідно з нещодавно опублікованим дослідженням європейської інвестиційної компанії Catella.
05
бер.
2019
Steen Uno

 
Steen Uno

 

 

 

 

Попит на істотні креативні офісні рішення та інноваційні робочі місця стабільно зростатиме в 2019 році. Ця тенденція з легкістю триматиметься на піку популярності також впродовж наступних років, підкреслює дослідження Catella.

Згідно з Catella, сумарна площа гнучких офісів у всьому світі становить 2.9 мільйона мететрів квадратних, що покриває приблизно 1.05 процента усієї території офісних приміщень центральної Європи, яка становить 275 мільйонів метрів квадратних.

«Стає все більш зрозуміло, що погоня за покращенням ефективності офісних структур буде на першому місці впродовж наступних років. У той же час, офісний простір стає дефіцитом в існуючій структурі,» зазначає, дослідження Catella .

Ефективність офісного простору в локації близько центру міста є надважливою для сучасної економіки. Усталені великі компанії надають все більшу перевагу економіці вільного заробітку, обираючи фрілансерів замість найманих працівників для тимчасових проектів, та замінюючи традиційні офісні приміщення на гнучкі офіси.

Суттєвий потенціал

«Ми можемо повністю підтвердити, що цей ринок так само інтенсивно вимагає гнучких офісів із сучасним дизайном. Зараз ми спостерігаємо значний інтерес ринку до гнучких офісів, особливо серед усталених компаній які зазвичай потребують 10-13 робочих місць,» каже Хауке Хаас, СОО компанії Ordnung Denmark.

«В компанії Ordnung, ми втілюємо значний потенціал офісних приміщень. 98% орендарів наших офісних приміщень воліють працювати в закритих офісах. Для решти двох відсотків, ми надаємо ексклюзивні зони коворкінгу.»

 



Попит на сучасні креативні офісні рішення та інноваційні робочі місця та зони все ще 
на підйомі та стрімко зростатиме в 2019. (Фото: Deskopolitan Paris))

 

Незважаючи на величезний прорив та ріст ринку коворкінгу, він все ще перебуває на нижчому рівні порівняно з загальною кількістю офісного простору. На прикладі Німеччини, Catella прогнозує, що гнучкі офіси займатимуть 4.8% усього ринку в даній країні в 2019 році.

В 2019 році, сегмент ринку комерційної нерухомості зосередиться на гнучких офісах по всьому світу, а саме, на компаніях, що спеціалізуються на створенні коворкінгів першочергово в центральних частинах міста.

 

Зміни ринку

Минулого року сектор гнучких офісів вніс глобальні зміни ринку, що потягло за собою зростання попиту клієнтів. Попит корпорацій зріс на 20% в 2018 році, а це в свою чергу мотивувало орендодавців бути більше залученими в цей різко зростаючий сектор бізнесу.

Експерти вважають, що до кінця 2019 року до 40% попиту на ринку створюватимуть великі корпорації, де орендар займатиме в середньому більше семи робочих місць в гнучкому офісі.

 



«Зараз ми спостерігаємо величезний інтерес ринку до гнучких офісів, особливо 
серед усталених компаній, що потребують від 10 до 30 робочих місць», каже Хауке Хаас,
СОО стрімко зростаючої данської мережі офісів Ordnung.)

 

Орендодавці в цьому секторі відчутно зміщують свій фокус на великі корпорації та підприємства, оскільки компаніям з даною спеціалізацією все важче пристосуватись до революційних змін ринку та основної професійної моделлі.

Також зростає інтерес до великих компаній, що сподіваються стимулювати свій розвиток, обмінюючись ідеями та культурою інновацій у сфері коворкінгу. Цей рух утворює абсолютно нову культуру співпраці, що має назву коворкінг,» підкреслює дослідження Catella.

 

Домінуюче розширення

Домінуюче розширення у сфері коворкінгів продовжувалось по всій Європі впродовж 2018 року, під впливом покоління Y та цифрової ери, стартапів, економіки спільного споживання, спроб корпорацій йти в ногу з часом, та потреби у підмінних приміщеннях, що створюють постійний попит на цей надпопулярний варіант гнучкого офісного простору.

На початку 2019 року, згідно з Catella, існувало близько 16,250 гнучких офісів по всьому світу, з яких близько 25% були розташовані в Європі.

Європейський ринок коворкінгу демонструє надзвичайно нерівномірний розвиток: Лондон очолив рейтинг, з загальною кількістю в 257 пропозицій та високим скупченням центральних ділових районів (70% в центрі міста, решта на периферії). Барселона (164 пропозиції), Мадрид (157 пропозицій), та Берлін (103 пропозиції) – ознайомтесь з географічним аналізом компанії Catella.  ●

                                                                                                                                                                                        

 

Читати більше:
Catella.com: Flexible workspaces in Europe 2019
Theundercoverrecruiter.com: The Evolution of the Flexible Workspace 
Catellacom: Flexible workspaces in the commercial office markets still on the rise in 2019
MatchOffice Client Survey 18: Health and well-being top demands for flexible workspaces

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice