Офісні працівники по всьому світу погоджуються: майбутнє за гібридною моделлю роботи

Офісні працівники по всьому світу погоджуються: майбутнє за гібридною моделлю роботи

01
бер.
2021
Steen Uno
Офісний світ рухається до завершення локдаунів через Covid-19. Незабаром настане час покинути домашній офіс - але в якій мірі? Здається, гібридні робочі моделі - це майбутнє нашого професійного життя.
01
бер.
2021
Steen Uno


Локдауни по всьому світу добігають кінця і компанії активно займаються відтворенням та реорганізацією робочої сили, дедалі частіше застосовуючи різні форми віддалених, гнучких або гібридних варіантів роботи.   

Значна кількість компаній по всьому світу має намір дозволити своїм співробітникам вибрати, чи працювати їм з дому чи з офісу на постійній основі, або здебільшого - комбінувати.

Крім того, все більша кількість підприємств збирається запровадити більшу гнучкість у виборі місць для роботи, розглядаючи віддалену роботу як більш постійний варіант для своїх офісних працівників.

І згідно з потоком опитувань та досліджень, більшість співробітників з нетерпінням чекають впровадження гібридної роботи як нової норми свого майбутнього трудового життя. 

 

Перехід на гібридність

"Робочий простір більше не обмежений робочим столом у наших локаціях. Робочий день з 9 до 5 мертвий, відтепер робочий день це більше, ніж пінг-понг та закуски", - говорить президент Salesforce Брент Хайдер.

Американська IT-компанія є однією з провідних на ринку, що пропонує довготривалі можливості віддаленої роботи для своїх співробітників: гібрид роботи вдома та в офісі, який економить кошти бізнесу та пропонує співробітникам більшу гнучкість.

 

 



Згідно з потоком опитувань, більшість співробітників з нетерпінням чекають 
впровадження моделей гібридної роботи як нової норми їх майбутнього трудового життя.
                                                                                                                            Фото: iStock

 

 

"Більшість наших співробітників повертатимуться до офісу принаймні частково. Ми з'ясували, що 80% наших співробітників прагнуть соціалізації, атмосфери товариськості та інноваційних ідей, які виникають завдяки особистим зустрічам.

З часом ми зміимо дизайн нашого робочого простору на хаби, щоб забезпечити більш гібридний стиль роботи", - зазначає Брент Хайдер. 

"Ми створимо більше просторів для роботи  команді та спільних зон для сприяння нетворкінгу, який неможливо відтворити віддалено. Це не просто майбутнє роботи, це майбутня еволюція нашої культури".

 

Суміш стилів

У постпандемічному діловому світі компаніям доводиться докладати значних зусиль, щоб знайти правильний баланс між гнучкими робочими місцями вдома та офісними приміщеннями, що вміщують і задовольняють культуру їхнього бізнесу. 

Гібридна модель роботи забезпечує офісним працівникам гнучкість завдяки різноманітним поєднанням просторів для зосередження, роботи в команді та віртуальних творчих сесій. 

 

 

 



Після цілого року роботи вдома, переважна більшість працівників прагнуть 
соціалізації, атмосфери товариськості та інноваційних ідей, які виникають завдяки особистим зустрічам.   

 

 

Недавні опитування показують, що дев'ять з 10 керівників підприємств погоджуються з тим, що гібридна модель роботи стане постійною практикою в роботому процесі майбутнього.

Роботодавці очікують, що гібридна робота допоможе підтримувати гнучкість бізнесу та покращити збереження талантів. Крім того, гібридні моделі роботи в кінцевому результаті допоможуть зменшити витрати на офіс та нерухомість компаній.

 

Культурний вплив

Експериментуючи з гібридними робочими моделями, американський багатонаціональний технологічний гігант Google проаналізував, як гібридні моделі роботи можуть потенційно вплинути на корпоративну культуру, креативність та командну роботу.

"З поверненням в офіс, ми можемо зазнати потенційного впливу на нашу здатність підтримувати свою корпоративну культуру", - зазначає Google у звіті компанії.  

 


 



Ідеальна модель для гібридної роботи передбачає два дні в офісі та три дні вдома 
(або віддалено).

 

Згідно з широким спектром подібних досліджень, ідеальна модель для гібридної роботи передбачає два дні в офісі та три дні вдома (або віддалено).

За результатами опитування платформи Blind про оптимальний обсяг роботи в офісі після карантину, відповідь була такою:

43% заявили, що ідеальною моделлю буде гібридний підхід, який передбачає два дні роботи в офісі та два дні роботи вдома. 23% віддають перевагу роботі вдома п’ять днів на тиждень, і лише 5% віддають перевагу роботі в офісі п’ять днів на тиждень.  ● 

 


Read more:
Forbes.com: How to sustain company culture in a hybrid work model
Verdict.co.uk: Tech workers back a hybrid approach to remote working
Businesswire.com: The new hybrid work expectations of UK employees
Salesforce.com: Creating the best workplace from anywhere, for everyone

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice