Гаряча пропозиція для офісних працівників після коронавірусу: робота з дому на постійній основі

Гаряча пропозиція для офісних працівників після коронавірусу: робота з дому на постійній основі

15
черв.
2021
Steen Uno
Діловий світ поступово прокидається, але низка відомих світових офісних компаній розглядають можливість надати своїм працівникам вільний вибір постійно працювати вдома - багато з них навіть планують повністю перейти на роботу з дому.
15
черв.
2021
Steen Uno


Взимку, декілька найбільших світових брендів - ІТ-компанії, банки, організації та інші - вирішили надати багатьом своїм офісним працівникам свободу визначати пріоритети, чи воліють вони постійно працювати вдома.  

Після коронавірусної кризи, британський транснаціональний інвестиційний банк HSBC щойно запропонував 1200 співробітникам кол-центру можливість постійно працювати вдома.  

Один з провідних британських видавців новин, який публікує таблоїди, такі як Daily Mirror, Daily Express та Daily Star, дав вказівку більшості своїх журналістів постійно працювати з дому в майбутньому.

У Данії ІТ-компанія Bornerups Datacenter у Тістеді після річного локдаун вирішила припинити орендувати офіс та дозволити 20 співробітникам продовжувати працювати з дому.

 

Численні переваги

Заощаджена копійка - це зароблена копійка, але замість цього данська компанія запросить своїх співробітників на фізичну зустріч у новому офісі.

"Ми прийняли це рішення, щоб адаптуватися до нашої реальності: частково завдяки короні, частково тому, що ми як цифрова компанія використовуємо доступні платформи. Крім того, ми зрозуміли, що робота з дому має багато переваг", підкреслює генеральний директор Карстен Се-Ларсен. 

 

 

 



Все більше офісних компаній дозволяють своїм працівникам залишатися вдома та працювати.

 

   

 

 

В Англії речник газети Daily повідомляє, що нещодавнє дослідження журналу чітко вказує думку більшості про те, що робота з дому краще відповідає їхнім потребам.

"Надалі наші колеги будуть або працювати вдома повний робочий день, або поєднувати роботу з дому з роботою в одному з наших 15 центрів. Завдяки доступу до переговорних кімнат ми гарантуємо, що працівники можуть підтримувати соціальні контакти, а також особисту колаборацію".

 

Радикальні зміни

Перед Великоднем компанія Ford Motor Company оголосила, що зараз виробник автомобілів дозволяє 30 000 офісних службовців працювати за гнучкою гібридною моделлю, що дозволяє їм з'являтися лише на зустрічі та соціальні заходи.

Рішення одного з найбільших роботодавців Америки сигналізує про радикальну зміну поглядів та різку зміну курсу в американському світі бізнесу. 

 


 



Дивно, але багато офісних службовців, схоже, готові продовжувати 
працювати вдома постійно - залишаючи свої офіси порожніми                           

 


У новому опитуванні, проведеному програмним гігантом Citrix Systems, 16% респондентів наполягають на бажанні продовжувати працювати вдома, оскільки не бачать причин повертатись до офісу.

45% зазначають, що у разі зміни роботи вони прийматимуть лише посадові інструкції, що забезпечують гнучкі робочі можливості, включаючи робочі завдання, які потрібно виконувати вдома. 

 

Обов’язок працювати з дому

Згідно з іншими подібними опитуваннями, до третини респондентів заявляють, що готові звільнитися з роботи, якщо після коронавірусної кризи вони більше не зможуть працювати вдома.  

У кількох великих офісних компаніях багато співробітників на завершальній фазі локдауну вже досягли успіху, домовившись про індивідуальні схеми, які забезпечують можливість постійної роботи вдома.

 


 



Згідно з кількома дослідженнями, до третини респондентів готові подати у 
відставку, якщо після локдауну вони більше не зможуть працювати вдома.

 

"Компанії повинні визнати потреби співробітників в автономії з точки зору робочого часу та місця. Потреби зростають, оскільки ми отримуємо все більш різноманітні робочі завдання.

Якщо працівники не хочуть фізично виходити на робоче місце, навіть якщо можуть, оскільки вони вважають це менш ефективним, компанія повинна зрівняти цю свободу з довгостроковими інтересами та цінностями, такими як довіра, відповідальність та зв'язок.

Дуже важливо знайти хороший баланс між індивідуальними уподобаннями та уподобаннями компанії, хоча це може спричинити проблеми", - підкреслює Паскаль Петерс, професор стратегічного управління персоналом в нідерландському університеті бізнесу в Нієнроде.  ● 


 

Read more:
Forbes.com: How to ask your boss to work from home permanently
Dailymail.co.uk: HSBC offers more than 1,200 call centre staff to WFH permanently
Techrepublic.com: 1 in 3 employees will quit if WFH ends, according to a new survey
Theguardian.com: Mirror owner to tell most journalists to permanently work from home
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice