Численні офісні працівники бажають продовжувати працювати з дому після пандемії

Численні офісні працівники бажають продовжувати працювати з дому після пандемії

28
лют.
2022
Steen Uno
Різноманітні дослідження показують, що тисячі офісних працівників будуть наполягати на тому, щоб продовжувати працювати вдома, коли всі обмеження, пов’язані з пандемією, знову послаблять по всьому світу.
28
лют.
2022
Steen Uno


 

У той час як багато офісних працівників нетерпляче прагнуть повернутися на свої робочі місця, велика кількість їхніх колег боїться того дня, коли їм більше не дозволять виконувати свою роботу з дому. 

Недавнє опитування британської організації YouGov, проведене в січні 2022 року, показало, що майже двоє з кожних п’яти людей, які працюють вдома, кажуть, що ніколи не повернуться в офіс.   

39% респондентів заявили, що хочуть працювати з дому завжди. 71% віддають перевагу роботі з дому, а 58% кажуть, що вони більш продуктивні вдома.

Цей результат чітко ілюструє масштаб виклику, з яким стикнуться роботодавці та британський уряд, якщо вони наполягатимуть на тому, щоб залучити людей з Національного домашнього офісу назад за робочі столи.

 

Більше чоловіків, ніж жінок

Подібні опитування останніх місяців показали, що більше чоловіків, ніж жінок, які живуть у районі Лондона, не хочуть працювати вдома після закінчення пандемії. Лише кожна десята жінка у Великій Британії, яка зараз працює вдома, розглядає можливість повернутися до офісу.

А британські психологи праці стурбовані тим, що жінки рідше, ніж чоловіки, повертаються в офіс, оскільки робота вдома робить сімейне життя та догляд за дітьми простішими. 

 





Тисячі офісних працівників по всьому світу наполягають на продовженні своєї приємної
і комфортної, але також ефективної роботи з дому - навіть коли останні хвилі корони вщухли.            
                                                                                                                                Фото: iStock

 

 

У грудні минулого року, за оцінками, 17,3 мільйона американців (11,1%) все ще працювали з дому – менше порівняно з 24,3% працівників, які працювали вдома в США в серпні 2020 року, коли була найвища захворюваність під час коронавірусної кризи.

Згідно з австралійським дослідженням, з березня по грудень 2021 року кількість онлайн-оголошень про роботу з дому, що пропонують тимчасову та постійну роботу вдома, зросла на 95%..

 

Німецьке законне право

У Німеччині новопризначений міністр праці Губертус Хайль планує забезпечити законне право німецьких працівників працювати вдома після пандемії.

"Я готовий окреслити правові наслідки величезного робочого експерименту, в який нас кинула ковідна криза. Новий уряд оновить правила мобільної роботи та запровадить законне право працювати вдома."

 

 



Британські психологи стурбовані тим, що жінки рідше, ніж чоловіки, повертаються назад
в офіс, оскільки робота вдома робить сімейне життя та догляд за дітьми більш простими. 

 

У грудні 27,9% німецьких офісних працівників виконували роботу повністю або частково з дому через варіант омікрон. Наразі 20% німецьких працівників, здається, найбільш налаштовані на постійне перебування в домашньому офісі після пандемії.  

«Запровадивши законодавче право працювати вдома, ми досягнемо кращого балансу між роботою та приватним життям. Для багатьох людей мобільна робота здається новою свободою», — підкреслює німецький міністр.

 

Подвоєння

У Данії аналіз Конфедерації данської промисловості в грудні показав, що бл. 200 000 данців працювали з дому восени 2021 року до того, як варіант «омікрон» вразив Данію, що вдвічі більше, ніж до спалаху пандемії в лютому 2020 року..

«Обсяг домашніх завдань у звичайний робочий день подвоївся порівняно з 2019 роком. Це значний розвиток за короткий час, спричинений тим, що у нас раптом з’явились зовсім інші потреби», — коментує директор Мортен Гранзау.

 


 



У Німеччині новий уряд наразі планує забезпечити законне право німецьким 
працівникам працювати з дому після пандемії.

 

 

Данський аналіз показує значні галузеві відмінності у варіантах роботи з дому, оскільки не є можливим чи доцільним збільшити обсяг домашніх завдань у всіх галузях. У сфері страхування та пенсійного забезпечення до 92% можуть виконувати свою роботу з дому.

Коли коронавірусна криза навесні та на початку літа 2020 року була найгіршою та найстрашнішою, аж 830 000 данських офісних працівників працювали за екранами своїх комп’ютерів вдома.●



 

Читайте далі:
Dailymail.co.uk: We'll never go back to the office
Nbcnews.com: Full return to office is dead, experts say and remote is only growing
Businessinsider.com: Remote work is becoming permanent for a sliver of the workforce
Thelocal.de: German Minister wants to allow more remote working after the pandemic

 

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice