Статус робочого процесу: як працює ваш новий гібридний робочий день

Статус робочого процесу: як працює ваш новий гібридний робочий день

01
вер.
2022
Steen Uno
Через рік після того, як були скасовані карантинні заходи, пов’язані з COVID-19, працівники знову почали повертатися до своїх робочих місць в офісі, з’явилась чітка картина того, як більшість глобальних компаній досягли успіху зі своїм новим гібридним розкладом.
01
вер.
2022
Steen Uno


 

Найкращим робочим днем в офісі є вівторок, за ним йдуть середа та четвер. Не дивно, що п’ятниця та понеділок є найбажанішими днями для роботи з дому під час гібридного робочого тижня. 

Сьогодні три з чотирьох глобальних офісних компаній запустили гібридні робочі рішення. Половина з них встановила кілька днів на тиждень або місяць, протягом яких їхні співробітники повинні бути фізично присутні в офісі.

Половина працівників, які перебувають в пошуках роботи, кажуть, що відхилили б пропозиції потенційних роботодавців, які не пропонують можливість гібридної роботи. 

Ось кілька помітних заголовків щодо статусу корпоративних гібридних робочих процесів через рік після того, як співробітники почали повертатися до своїх компаній після карантину через COVID-19.    

 

Найкраще з обох

У своїй новій будівлі кампусу, відкритому у квітні 2022 року, під назвою «Найкраще з обох», данська LEGO Group поєднала найкраще від роботи, благополуччя вдома та в офісі — запровадивши гібридний робочий процес, який пропонує працівникам можливість працювати три дні в офісі і два дні з дому.  

Здебільшого офісне середовище та робочі зони будівлі спрямовані на підтримку співпраці, спілкування та активну роботу, де співробітники можуть пересуватися залежно від своїх конкретних завдань.

 


  



П'ятниця та понеділок - дні тижня, що найбільше підходять для роботи з дому. 
Вівторок є популярним офісним днем, за яким слідують середа та четвер.
                                                                                                                            Фото: iStock

 

 

"Входячи в робочий простір офісу під час гібридного робочого процесу, важливо поважати не лише свої особисті соціальні потреби. Ваші колеги також повинні відчувати заохочення спілкуватися з вами," підкреслює керівник відділу LEGO Way of Working, Анна Софі Феддерс.

"Йдеться не лише про те, щоб бути найкращим працівником, а й про те, як стати найкращим колегою. У нас відповідальність перед колективом. Тому найважливішим є командний діалог і чіткі домовленості про те, як все має відбуватися."

 

Невід'ємна частина

Згідно з онлайн-опитуванням McKinsey цього літа, 58% американських працівників зараз мають можливість працювати принаймні один день на тиждень з дому, а 35% мають свободу працювати поза робочим місцем протягом усього тижня.  

У звіті робиться висновок, що гібридні та гнучкі моделі роботи компаній, запроваджені під час пандемії, тепер остаточно стали невід’ємною частиною ринку праці.

 

 

 



Згідно з нещодавнім звітом McKinsey, 58% офісних працівників США зараз мають
можливість працювати мінімум один день на тиждень з дому - 35% можуть 
працювати за межами свого робочого місце до цілого тижня.                      

 

 

Майже 87% працівників США, яким роботодавець надав право працювати вдома, користуються цією можливістю принаймні три дні на тиждень.

Крім того, опитування McKinsey стверджує, що молоді працівники з хорошою освітою та доходом мають найкращі можливості для гнучкої або гібридної роботи. Чоловіки частіше виконують змішану роботу (61%), ніж жінки (52%).

 

Чіткі цілі

"Щоб гібридна робота функціонувала ефективно, компанія, відділ або окремий співробітник повинні сформулювати чіткі та точні цілі," зазначає шведська дослідниця ринку праці Лена Лід Фалькман.

"Щойно ми створимо основу для того, що від нас очікується для досягнення цілей, рівень нашого когнітивного стресу неминуче знизиться, а наша продуктивність покращиться. Таким чином, можна зберегти і здоров’я, і продуктивність."

Лена Лід Фолкман наголошує, що компанії повинні на найвищому загальному рівні приймати рішення щодо можливостей гібридної роботи для співробітників, на них не повинні впливати особисті симпатії чи антипатії другорядних менеджерів.

 


 



Щоб гібридна робота функціонувала правильно, кожен окремий працівник має чітко 
визначити, які показники та цілі компанія очікує побачити.

 

"Обговоріть на рівні колективу, яка модель підходить для компанії - які завдання найкраще підходять для офісу, які найбільш ефективно вирішуються вдома, і на яких зустрічах кожен повинен бути присутнім в офісі?

Пам’ятайте про дисбаланс і уникайте створення команд A і B. Жоден співробітник не повинен отримувати важливу інформацію заздалегідь, яка може дозволити їм обговорити важливі питання або прийняти важливі рішення до зустрічі команди.

Усі співробітники та команди повинні з’являтися на робочому місці принаймні один-два рази на тиждень. Запросіть їх за затишні столики для сніданку – зробіть усе можливе, щоб збори були привабливими," пропонує Ліна Лід Фолкман.   ● 

 

Читайте далі:
Mckinsey.com: Americans are embracing flexible work and they want more of it
BBC.com: The six big things we've learned about hybrid work so far
Marketwatch.com: Employers must embrace hybrid work to attract top talent
Northbaybusinessjournal.com: How employees can thrive in a hybrid workplace

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice