Як компанії та вашому робочому життю досягти гібридного успіху

Як компанії та вашому робочому життю досягти гібридного успіху

28
лют.
2023
Steen Uno
Через рік після останнього карантину спричиненого COVID-19, компанії зайняті створенням гнучкості та цілісності у своєму офісному середовищі, щоб зробити перехід з дому в офіс максимально привабливим для працівників.
28
лют.
2023
Steen Uno




Після карантину через ковід багато компаній відчули себе в пастці вакууму, де не наважувалися закрити чи переобладнати свої порожні офісні приміщення, хоча їхні співробітники продовжували працювати вдома позмінно.

Сьогодні вони зосередилися на цілісності робочого середовища та потребах, які необхідно задовольнити, щоб працівники знову вважали значущим і навіть привабливим входити на роботу в офіс.

Для окремої компанії мова йде про пошук і створення тих надихаючих дизайнів і креативних робочих просторів, які приваблюють працівників їздити в офіс для щоденних завдань, а не працювати вдома.

Глобальні дизайнери інтер’єру зосереджуються на перетворенні офісних приміщень компанії на гнучке середовище, яке включає нові гібридні робочі процеси співробітників, що зробили переконливий прорив під час пандемії та всесвітніх карантинних заходів. 

 

Робочі зони на основі діяльності

"Перш за все, компанії повинні усвідомити, що їхні сучасні офісні приміщення не схожі на робоче середовище, що базується на активній діяльності, а часто навіть і далекі від такого.

Наше гібридне робоче життя найкраще підтримується добре розробленим робочим середовищем, заснованим на діяльності, що сприяє співпраці, згуртованості та зануренню. Приміщень та засобів для відпрацювання різних способів роботи повинно бути достатньо," зазначає Лене Беккер, засновник і генеральний директор данської LAIKA Space Design.

  

 


  



Гібридне робоче життя найкраще підтримувати в добре спланованому заснованому на діяльності
робочому середовищі, яке забезпечує простір для співпраці та занурення.
                                                                                                   Photos: LAIKA Space Design

 

 

Нещодавно вона написала та опублікувала книгу «Гібридне робоче життя», яка зосереджується на нових гнучких та індивідуальних робочих процесах на глобальних ринках праці.

Крім багатьох інших речей, книга пропонує компаніям критично поглянути на свої робочі простори та поставити своє спільне офісне середовище на так званий «готельний тест». 

 

Готельний тест

"Коли ваш сон у готельному номері гірший, ніж якби ви спали у своєму ліжку вдома, виникає питання, навіщо вам там залишатися. Так само думають і працівники, які під час пандемії вважали свій домашній офіс найбільш ефективним і комфортним.

А якщо в офісі гірший wifi, обшарпані робочі місця, а кава несмачна, то навіщо туди ходити? Навіщо працівникові витрачати час і гроші на дорогу туди, де умови для роботи гірші, ніж удома?" запитує Лене Беккер.

 

 
 



"Якщо wifi в офісі гірший, робочі місця обшарпані, а кава несмачна, то навіщо туди 
йти ...?" запитує у своїй книзі “Гібридне робоче життя” СЕО данської компанії LAIKA
Space Design, Лене Беккер.

 

 

Готельний тест може покращити розуміння роботодавцями нових норм і правил гри в зміненому гібридному трудовому житті працівників і зосередитися на діяльності, яка може дати їм кращий досвід роботи в офісі як привабливу альтернативу роботи вдома.

Цей досвід може бути будь-яким: від надихаючої та затишної обстановки до неформальної співпраці та соціальної взаємодії з колегами, розроблених тихих зон для індивідуально зосередженої роботи та надзвичайно смачного обіду та кави.

Приміщення з домашнім затишком, доступ до надихаючих зон, зручності для конференцій, місця для концентрації або мітингів онлайн, привабливий дизайн інтер’єру, що створює ідентичність, із рослинами, атмосферою, спільними заходами, дуже доброю кавою тощо.," перераховує данський фахівець з дизайну робочого місця.

 

Гіперкреативний

LAIKA Space Design створила гіперкреативне, захоплююче робоче середовище, засноване на активній діяльності, у будівлі колишньої старої фабрики в Копенгагені, обладнаній надихаючими робочими станціями та зонами всіх типів і категорій.

По "Медитативним понеділкам", працівники збираються на 15-хвилинну післяобідню медитацію, по "Прогулянковим вівторкам" вони виходять на обідню прогулянку із сендвічами, а по середам, роблять 15-хвилинну зарядку. Кожного другого четверга, працівників запрошують на вино та ігри, часто поєднуючи це із мітингом. 

 





LAIKA Space Design створила гіперкреативний робочий простір, що базується на 
видах діяльності, на місці колишньої фабрики з робочими станціями та зонами всіх 
видів та категорій.

 

"Ми створили простори для співпраці та занурення, а також «домашній офіс» для команди. Мої 40 колег можуть вільно працювати вдома до двох днів на тиждень за погодженням із керівником свого відділу.

Нове гібридне робоче життя дає нам чудову можливість досягти більшої гнучкості та збалансованості та переосмислити своє робоче місце та успішність працівника.

Це відкрите вікно для оновлення організаційної культури та значущості робочого місця, щоб досягти того, що могло б бути найкращим робочим життям усіх часів», – підсумовує Лене Бекер.   ●



Read more:
Laika-rumdesign.dk: Because space matters
Forbes.com: How to design hybrid workspaces that really work
Coworker.com: How to optimize your hybrid workplace for 2023
Entrepreneur.com: How to create a hybrid work environment that works for all generations

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice