У 2024 році ваш роботодавець зателефонує або навіть накаже вам повернутися в офіс

У 2024 році ваш роботодавець зателефонує або навіть накаже вам повернутися в офіс

29
лист.
2023
Steen Uno
У найближчі роки велика кількість офісних компаній посилить контроль над співробітниками і вимагатиме від них повернення на робочі місця, прагнучи звести віддалену та гібридну роботу до розумного мінімуму, попереджає нове американське опитування.
29
лист.
2023
Steen Uno




Дев'ять з 10 компаній повідомляють, що до кінця 2024 року вони запровадять нову політику щодо роботи в офісі, яка обмежуватиме можливості їхніх співробітників працювати з дому. 

За даними серпневого опитування, проведеного агентством Resume Builder, близько 30% з 1000 осіб, які приймають рішення, підкреслили, що їхня компанія погрожуватиме звільненням працівникам, які не дотримуватимуться правил відвідування офісу.

Зростаючі вимоги обмежити гібридну роботу співробітників з'явилися після того, як керівники кількох найбільших американських компаній висловили своє небажання працювати віддалено, оскільки від цього страждає продуктивність, співпраця та залученість співробітників.  

Хоча багато компаній цього року вже запровадили суворіші вимоги щодо присутності в офісі, середній рівень зайнятості в офісах у великих містах США в перший тиждень вересня знизився до 47,3% порівняно з докризовим періодом. 

 

Не визначилися

"До кінця 2024 року ще багато часу, а ринки праці постійно змінюються. Ми побачимо, як компанії вирішать реалізувати жорсткі амбіції щодо RTO, коли зіткнуться з реакцією, з якою працівники зустрічають роботодавців, які намагаються змусити їх повернутися до своїх офісних приміщень.

 

 



Диференційований аналіз показує, що в довгостроковій перспективі віддалена 
робота не є однозначно 
продуктивнішою, ніж робота в офісі компанії.         Фото: iStock

 

Хоча звіт фокусується на американських компаніях, критика роботи з дому багато в чому схожа на критику інших глобальних ринків праці в Європі, Азії, Австралії тощо.

Диференційований аналіз показує, що в довгостроковій перспективі віддалена робота не є однозначно продуктивнішою, ніж робота в офісі компанії. Це залежить, зокрема, від типу роботи, вікових груп тощо.

 

Вирішили звільнитися

У серпні американський додаток для знайомств Grindr наказав своїм співробітникам повернутися до офісів. У них було два тижні, щоб вирішити, чи згодні вони працювати два дні на тиждень в офісі, чи покинути компанію з вихідною допомогою.

Результат: 80 зі 178 працівників були змушені залишити свої робочі місця. Багато з них були найняті на віддалену роботу і не змогли знайти нове житло поблизу офісів Grindr у Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско та Вашингтоні.

 

 



Два гіганти Amazon і Meta та низка інших великих американських компаній
ввели обов'язкове відвідування своїх офісів співробітниками мінімум 3 дні на 
тиждень -
інакше їм загрожують санкції та звільнення. 



"Ми з нетерпінням чекаємо на повернення в офіс у жовтні з гібридною моделлю, яка ще більше покращить продуктивність і співпрацю для всієї нашої команди", - коментує представник компанії.

У вересні два американські гіганти Amazon і Meta зробили обов'язковим для всіх своїх офісних співробітників приходити на робоче місце щонайменше три дні на тиждень, що їхні безпосередні керівники перевірятимуть і пильно стежитимуть за виконанням.

 

Подальші кроки

"Компанії повинні чітко усвідомлювати, до якої міри вони можуть дозволити собі втратити цінні таланти та різноманітність, перш ніж переходити до жорстких правил для своїх працівників, - зазначає професор Гарвардської бізнес-школи Прітвірадж Чоудхурі, який досліджує майбутнє умов праці.

"Натомість їм слід надавати ґрунтовні поради, які дозволять кожному працівникові вирішити, які робочі процеси йому найкраще підходять. Особливо це стосується працівниць компаній".

 


 



Компанії повинні чітко усвідомлювати, до якої міри вони можуть дозволити собі 
втратити таланти і ключових співробітників, змушуючи їх повернутися в офіс, попереджає професор із США.


 

Чаудхурі переконаний, що за гібридними робочими процесами - майбутнє, і що з часом ці моделі роботи будуть поширюватися навіть серед найбільш критично налаштованих компаній. Його дослідження показує, що працівники, які можуть працювати віддалено 75% свого робочого часу, є найбільш продуктивними.

"Переважна більшість компаній борються за один і той самий кадровий резерв. Гнучкість дає їм можливість залучати та утримувати найталановитіших і найкваліфікованіших працівників".  ●

 

 

Читати далі:
Cnbc.com: 90% of companies say they’ll return to the office by the end of 2024

Hrdive.com: 9 in 10 companies will return to office by end of 2024, survey says
Cnn.com: Dating app Grindr loses nearly half its staff after trying to force a RTO
Washingpost.com: Return to the office? These workers quit instead


 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice