Тенденції на робочому місці 24: GenAI візьме під контроль і ваш офіс

Тенденції на робочому місці 24: GenAI візьме під контроль і ваш офіс

29
лист.
2023
Steen Uno
Генеративний ШІ, який генерує новий контент на основі наявних даних, безумовно, відіграватиме все більш важливу і помітну роль у вашому офісі та на робочому місці в наступному році - згідно з усіма прогнозами тенденцій ринку праці до 2024 року.
29
лист.
2023
Steen Uno




2024 рік стане роком, коли генеративний штучний інтелект проявить себе і візьме під свій цілеспрямований стратегічний контроль ваше робоче місце, офіс і ПК.

GenAI очолює практично всі прогнози та хіт-паради ринку праці на 2024 рік. Дослідження показують, що до 85% усіх компаній у новому році вживатимуть заходів для розробки та впровадження власних інструментів і стратегій штучного інтелекту. 

Вдосконалені моделі штучного інтелекту, хмарні сервіси та відкритий код разом зроблять технологію штучного інтелекту все більш доступною та широко застосовною.

Якщо 2023 рік був роком зображень і тексту, згенерованих штучним інтелектом, то тепер відео та аудіо зі штучним інтелектом стануть мейнстрімом. 2024 рік стане роком, коли інструменти ШІ стануть більш досконалими в імітації людської мови і фотографій - де вибух відеоконтенту може стати справжнім кошмаром для користувачів, який потрібно буде ідентифікувати.

 

Навчання і безпека

У перші місяці 2023 року лише п'ять відсотків компаній використовували API і моделі з генеративним ШІ та додатки з генеративним ШІ у своїх виробничих середовищах. Очікується, що до 2026 року цей показник зросте до 80%.

 

 



2024 рік стане роком, коли проявить себе генеративний штучний інтелект, який візьме цілеспрямований 
стратегічний контроль на робочому місці, в офісі та на комп'ютері               Фото: iStock

 

 

Загалом, 2024 рік стане роком, коли компанії усвідомлять, що їхні працівники терміново потребують навчання та розвитку компетенцій, щоб зрозуміти та впоратися із запаморочливими можливостями революції штучного інтелекту.

Ці заходи повинні підтримувати і підвищувати досвід співробітників, їх благополуччя і здатність розвивати свої навички, а також сприяти збереженню їх робочих функцій і робочих місць.   

 

 

Дистанційна робота 2.0

Очікується, що у 2024 році хвилі дебатів про свободу працівників працювати віддалено та з дому набудуть більшої чіткості, визначеності та функціональності.

Компанії та працівники все частіше укладатимуть конструктивні угоди про гібридні варіанти роботи, графіки та робочі процеси - про те, як можна, потрібно і необхідно управляти віддаленою роботою 2.0 в кожній окремій компанії.

 

 



У 2024 році працівники внесуть свій вклад у формулювання чітких настанов для 
гібридної роботи - які завдання можуть бути виконані зовні та створити розумні 
потоки дистанційної та офісної роботи, сучасні технології та інфраструктуру.

 

Працівники сприятимуть формулюванню чітких рекомендацій щодо гібридної роботи - які завдання можна виконувати на стороні, а які розумно поєднувати з віддаленою та офісною роботою, сучасними технологіями та інфраструктурою.

Роботодавці посилять вимоги щодо оптимального використання робочого часу в офісі для командної співпраці, професійного розвитку та побудови відносин, а також забезпечать сприятливі умови для спільної корпоративної культури.

 

‘Кава-бейджинг'

Говорячи про гібридну роботу, у світових офісних коридорах з'явився новий тренд "кава-бейджинг" - термін, який відноситься до гібридних працівників, яких просять прийти та бути присутніми на своєму робочому місці в офісі.

 



Кава-беджери обов'язково приходять у офіс, беруть кілька чашок кави та трохи 
спілкуються з колегами... а потім, через годину або дві, залишають заклад і 
повертаються додому працювати дистанційно.


 

Згідно з останнім опитуванням, 58% з майже 2000 опитаних гібридних працівників визнають, що вони самі користуються цією тенденцією, а ще 8% висловлюють зацікавленість у тому, що вони могли б її протестувати.

Лише третина (34%) респондентів підкреслили, що віддають перевагу роботі в офісі протягом усього дня, коли нарешті вирішують провести час на своєму фізичному робочому місці.  ●

 

Читайте далі:
Forbes.com: The 8 biggest future of work trends in 2024
Myperfectresume.com: Top 2024 workplace trends & insights
Unleash.ai: Employee expectations to reach new heights in 2024
Cfo.com: Workplace Trend - 58% of hybrid employees are coffee badging

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice