ChatGPT прогнозує: Ось як буде розвиватися офіс майбутнього

ChatGPT прогнозує: Ось як буде розвиватися офіс майбутнього

29
лют.
2024
Steen Uno
Крім щорічного звіту про очікування працівників офісів від їхнього робочого життя та офісів як місць роботи, найбільша котирувана на біржі нерухомості компанія Півночі, Castellum, також попросила робота на базі штучного інтелекту заглянути в кришталеву кулю.
29
лют.
2024
Steen Uno




"Гібридна робота, коли працівники можуть працювати в офісі та віддалено, очікується стане більш поширеною. Офіси будуть розроблені для підтримки різних способів роботи та потреб з гнучкими робочими просторами, кімнатами для зустрічей та технологічною інфраструктурою для ефективної співпраці незалежно від місцезнаходження."

У своєму останньому звіті, опублікованому перед Різдвом, ´Майбутнє робоче життя 2023´, відома північна компанія з нерухомості Castellum попросила Chat GPT відповісти, що характеризує офіс майбутнього.

Робот на базі ШІ прогнозує, що фокус на здоров'я та добробут, гнучкість, сталість, співпраця та технології стануть центральними елементами в офісі майбутнього.

Chat GPT прогнозує, що більше технологій у цифрових засобах комунікації, таких як віртуальна реальність, доповнена реальність та інші хмарні платформи, стануть значущими інструментами для майбутньої співпраці в офісі.

 


Адаптивні

"Майбутні офіси будуть сильно впливатися технологіями та цифровізацією, включно з передовими цифровими засобами комунікації, хмарними платформами для співпраці, VR та AR, які можуть підтримувати віртуальні зустрічі та віддалену співпрацю.

Інші нові технології, такі як інтелектуальні датчики та подальша автоматизація, у найкоротші терміни створять ще більш ефективні та адаптивні робочі середовища у компаніях," повідомляє Chat GPT Castellum.

 



Chat GPT прогнозує більший акцент на здоров'ї та добробуті, гнучкості, співпраці,
сталості та технологіях стануть центральними елементами в офісі майбутнього. Фото: iStock
                                                                                                                  

 

"У майбутньому, офісні простори та середовища будуть розвиватися, ставши все більш гнучкими та адаптивними, щоб максимально відповідати змінним потребам та діяльності компаній.

Це може включати все, від модульних меблів та стін, які можна переміщувати за потребою, до гнучкого освітлення та індивідуальних акустичних рішень для підтримки та покращення багатофункціонального робочого середовища." 

 


Просторі та універсальні

Робот на базі ШІ Castellum зауважує, що майбутній офіс надаватиме пріоритет добробуту та здоров'ю працівників: спортзали та оздоровчі центри, зелені зони відпочинку на відкритому повітрі, освітлення та якість повітря, що сприяють здоровому робочому середовищу.

Меблі для офісу та дизайн будуть більш зосереджені на сталості та екологічній свідомості з використанням перероблених матеріалів, енергоефективними рішеннями, зеленими дахами та стінами, системами управління відходами та рециклінгом.

 



Майбутній офіс надаватиме пріоритет добробуту та здоров'ю працівників:
спортзали та оздоровчі центри, зелені зони відпочинку на відкритому повітрі освітлення, 
якість повітря, що сприяють здоровому робочому середовищу, зауважує робот на базі ШІ Castellum.


 

"Майбутні офіси міститимуть простори, що сприяють співпраці, креативності та інноваціям: спільні кімнати для зустрічей, творчі робочі станції або інноваційні хаби, де працівники можуть обмінюватися ідеями та працювати разом над проектами.

Загалом, планування майбутнього робочого місця в офісі стане все більш просторим та універсальним, щоб задовольнити різні потреби працівників. Це забезпечить простір для сприяння інклюзивності та рівності," стверджує Castellum Chat GPT.

 


Колеги найважливіші

Звіт Castellum, написаний експертами з людських ресурсів Castellum, робить висновок, що офіс повернувся. Дев'ять з десяти скандинавських працівників працюють з фізичних офісів принаймні половину робочого тижня.

Знову ж таки, офіс став соціальним центром. Двоє з трьох працівників вважають, що офісні простори дуже важливі або найважливіші для їхнього соціального життя.

 



Двоє з трьох працівників вважають, що офісні простори дуже важливі або найважливіші для
їхнього соціального життя, і сильною перевагою та привабливістю 
офісу є самі працівники, робить висновок звіт Castellum "Майбутнє робоче життя 2023".


 

"Офіс - це колеги. Основною перевагою та привабливістю офісу є всі його працівники. У середньому 62% респондентів вказують своїх колег як найважливіших у офісі. Молодь, як правило, більш позитивно ставиться до офісу.

Молодші та старші працівники погоджуються, що доступність офісу є альфою і омегою. Місцезнаходження повинно бути близьким до житла, громадського транспорту або парковки," підсумовує звіт Castellum "Майбутнє робоче життя 2023".  ●

 

 

Читайте далі::
Castellum.se: Framtidens arbetsliv 2023
Jabra.com: Study reveals biggest future of work trends for 2024
Knightfrank.co.uk: Predictions for office and workspace trends in 2024
Theglobeandmail.com: The future of work is an amenity-first workplace

 

 

 

 

 

 

 

Ми співпрацюємо
  • Лого партнера MatchOffice
  • Лого партнера MatchOffice